Inbjudan: Idéhistoria på gång, Umeå universitet, 25-26 september 2014

[Via Jenny Eklöf]

Det är med glädje vi nu inbjuder till ännu en Idéhistoria på gång-konferens vid Umeå universitet. Precis som tidigare år hoppas vi att konferensen kan vara ett forum för att diskutera och presentera pågående och planerad idéhistorisk forskning. Alla, från doktorander till professorer emeritus, är välkomna att delta, antingen som presentatörer eller enbart som deltagare. Nytt för i år är att konferensen kommer att hållas i anslutning till en nationell forskarkurs i idéhistoria. Temat för kursen är intellektuell historia och den  pågår mellan 22-26 september.

I år kommer Richard Whatmore, professor i modern historia vid School of History, University of St Andrews, att inleda konferensen med en keynote-föreläsning. (Whatmore är också en av lärarna på forskarkursen.) Konferensen har inget specifikt tema, men de som vill kan föreslå tematiska sessioner i samband med anmälan. Var och en som deltar med en presentation har 30 minuter till sitt förfogande – max 20 minuter för muntlig presentation och resterande tid för diskussion. Inget papper, men väl en sammanfattning (max 300 ord), ska lämnas in. Konferensspråken är skandinaviska och engelska.

Konferensen är gratis, men deltagarna svarar själva för resa och uppehälle. Fika och konferensmiddag ingår.

För den fortsatta planeringen vill vi nu få preliminära intresseanmälningar, både från er som tänker presentera er forskning och från er som deltar utan egen presentation. Vi behöver din intresseanmälan senast 15 maj 2014.  För att anmäla dig fyller du i det formulär som du når genom denna länk

Vi återkommer med anvisningar inför slutlig anmälan samt deadline för abstract. En konferenshemsida kommer att finnas tillgänglig senare under våren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s